Jak korzystać z funkcji ograniczenia trybu kopiowania?

Opublikowano 16 lip 2024Zaktualizowano 26 sie 20263 min czytania38
Informacje te mogą nie dotyczyć wszystkich klientów
Zaloguj się, aby sprawdzić, czy produkty, funkcje, zasady i warunki w tym artykule dotyczą Cię.

Czym jest funkcja ograniczenia trybu kopiowania?

Funkcja ograniczenia trybu Copy pozwala Ci ograniczyć dostępne dla Twoich obserwujących tryby copy trading, aby promować zgodność między ich trybem copy trading a Twoją strategią handlową. Może to pomóc zminimalizować straty i zapobiec problemom z udziałem w zyskach.

Jak działają tryby copy trading?

  • Tryb Smart Sync Copy: system automatycznie składa zlecenia dla copy traderów na podstawie dźwigni i kwoty inwestycji prowadzącego transakcje dla każdej pozycji. Użytkownicy nie mogą ustawiać własnej dźwigni ani kwot inwestycji, całkowicie podążając za strategią prowadzącego transakcje. Ten tryb jest odpowiedni dla nowych użytkowników copy trading, ponieważ może zapobiec stratom wynikającym z nieprawidłowych ustawień parametrów.

  • Tryb Custom Copy: użytkownicy mogą ustawić własną ilość inwestycji, dźwignię, pary handlowe oraz poziomy stop-loss/take-profit dla każdej transakcji. Ta opcja może być odpowiednia dla osób mających doświadczenie z copy trading.

Jak uzyskać dostęp do funkcji ograniczenia trybu kopiowania?

  1. Przejdź do strony copy trading i wybierz Moje prowadzone transakcje

    Przejdź do opcji Moje prowadzone transakcje

  2. Po zalogowaniu wybierz Ustawienia lidera

  3. Wybierz opcję Ograniczenia trybu kopiowania w ustawieniach prowadzenia transakcji

    Wybierz opcję ograniczeń trybu kopiowania

  4. Przełączaj między opcjami Brak ograniczeń lub Tylko smart sync w opcji Ograniczenia trybu kopiowania w ustawieniach prowadzenia transakcji

    Wybierz preferowany tryb ograniczeń

  5. Na stronie prowadzącego transakcje pojawi się informacja, że wymaga on od copy traderów korzystania ze smart sync

    Na stronie prowadzącego transakcje pojawia się powiadomienie o obowiązkowym wymogu smart sync

Uwaga:

  • Możesz skonfigurować ustawienia zgodnie ze swoimi preferencjami:

    • Tylko tryb smart sync: wybierz tę opcję, jeśli wolisz, aby użytkownicy w pełni obserwowali Twoją strategię.

    • Brak ograniczeń: wybierz tę opcję, jeśli wolisz, aby użytkownicy sami zarządzali swoją strategią copy trading i ustalali różne preferencje ryzyka.